Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ звершив першу в цьому році літургію Ранішеосвячених Дарів

    У середу першої седмиці Великого посту, 20 березня 2024 року, Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви звершив першу в цьому році літургію Ранішеосвячених Дарів у кафедральному Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі.

    Про це пише сайт ПЦУ.

    Разом з Блаженнійшим Митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм молилися архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Васильківський Єфрем, братія Золотоверхої обителі та запрошене духовенство.

    Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

    Окрім того, Його Блаженство возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

    Літургія Ранішеосвячених Дарів – це богослужіння, безпосередньо на якому хліб і вино не освячуються і не стають Тілом і Кров’ю Господа нашого Ісуса Христа, але віруючі причащаються святих Дарів освячених раніше на літургії святителя Василія Великого або святителя Іоана Золотоустого.

    Літургію Ранішеосвячених Дарів звершують в Православній Церкві тільки в період Великого посту, а саме:

    –        кожної середи і п’ятниці;

    –        в четвер 5-го тижня Великого посту (день читання канону св. Андрія Критського);

    –        в понеділок, вівторок і середу Страсного тижня;

    –        в дні храмового свята або святого з полієлеєм;

    –        у понеділок, вівторок і четвер 2-го, 3-го, 4-го, 5-го і 6-го тижня Великого посту, коли за Уставом належить звершувати цю літургію.

    Найсвіжіше

    Популярне