Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: Для українців щастя – це воля, справедливий мир і життя

    У Міжнародний день щастя, який відзначають 20 березня, Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній розмірковує про справжнє розуміння щастя для українського народу в умовах російської агресії.

    “Якщо для інших народів щастя залежить від рівня матеріальної забезпеченості, стабільності, престижу, то для українців нині щастя – це бачити і чути рідних, мати можливість молитися в храмі рідною мовою, зустрічати новий день у власному домі, в рідній країні, поруч з живими дітьми, батьками, коханими, друзями”, – наголошує Митрополит Епіфаній.

    За його словами, для багатьох українців невимовним щастям є просто побачити посмішку чи відчути обійми рідних після розлуки чи ворожих обстрілів. Для декого щастя – це здатність рухатись після поранення. А для когось – можливість допомагати людям, рятувати життя.

    “Щастя – це внутрішнє, а не зовнішнє, це радість в серці, безкорисна любов, це ліки для душі і джерело нашої сили”, – зазначає Предстоятель.

    Епіфаній наголошує, що український народ на гіркому досвіді пройшов і продовжує проходити через випробування війною, тому добре усвідомлює – справжнє щастя для українців це воля, справедливий мир і життя.

    “Дай, Боже, нашому народу вільне, мирне і щасливе буття!”, – благословляє Митрополит.

    Найсвіжіше

    Популярне