Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Після переходу із УПЦ (МП) до ПЦУ церква на Обухівщині ожила

    Минуло близько трьох місяців з моменту входження українського священика в храм Параскеви П’ятниці в селі Ходосівка Обухівського району на Київщині і прихожани вже звертають увагу на позитивні зміни. Церква тепер стала не лише духовною підтримкою для людей, а й цілком реальною матеріальною допомогою військовим, волонтерам, нужденним. В ній з’явилося місце для українських народних традицій. А ще з церкви зникли цінники і з’явився прапор України. За цей час небайдужі подарували нові ікони, закупили церковний реманент та антикварні меблі.

    Розповідає Валерія Сергіївна в спільноті Феодосіївської територіальної громади у фейсбук, повідомляє obukhiv.info

    В Прощену неділю віруючих на службі була повна церква (а це не якесь велике свято зауважу) і це вражає, тому як присутня мінімум релігійна сотня, а то й більше, – зазначає дописувачка.

    Валерія згадує як багато разів попередні служителі стверджували, що люди не ходитимуть до церкви, навіть якщо зміниться підпорядкування. Бо вони просто до неї не ходять та не шанують законів церкви. Що люди просто відійшли від церкви зовсім не тому, що не хочуть ходити до московської.

    “Хочу з впевненістю завірити кожного: після переходу до ПЦУ наша церква ожила. І це не одноденний феномен, бо кожної неділі людей стає дедалі більше. Авжеж не тільки в зміні патріархату справа, бо без священника (Вікентій Козак), тобто саме магніту, не було б такого живого руху та тяжіння, а без чистого наміру об’єднувати та опікуватися, не виникала б така синергія”, – додає вірянка.

    Все це – маленькі цеглини в закладенні нової ідеології та релігійної історії, впевнена Валерія.

    “А головне, що люди не кожен окремо, а всі як одна родина, всі єдині та примирені, багато обіймів, багато тепла, взаємопідтримки… Відчутно, що з’явилась ще одна потужна та світла сила, яка не стоятиме окремо від держави та людей, а буде діяти”, – додає жінка.

    https://www.facebook.com/groups/375511941604914/permalink/426884566467651

    Найсвіжіше

    Популярне