Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній закликав у Великий піст зміцнити сили у боротьбі зі злом та ворогом

    Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у своєму зверненні напередодні Великого посту наголосив на особливому значенні цього періоду в умовах війни з російським агресором.

    “Третій Великий піст ми розпочинаємо в умовах жорстокої повномасштабної російської агресії. Очевидно, що такі надзвичайні умови змінюють для багатьох із нас форму постування. Натомість вони ще більше підкреслюють його сенс і важливість”, – наголосив Предстоятель.

    На його переконання, Великий піст є часом боротьби зі злом, агресією, страхом, безнадією та розпачем. “Головне поле цієї боротьби – серце людини, тому маємо здобути перемогу насамперед всередині себе”, – закликав Митрополит Епіфаній.

    Він назвав жертовне служіння воїнів, лікарів, волонтерів та всіх, хто допомагає ближнім в умовах війни, великим подвигом. Водночас Предстоятель наголосив на духовних вигодах посту.

    “Великий піст може стати дуже корисним для вашого духовного здоров’я: для визначення орієнтирів, звільнення від неправди, гартування внутрішніх сил, віднайдення надії, утвердження у вірі, припинення суперечок і незгод між українцями, єднання й згуртованості, зміцнення у боротьбі з ворогом”, – сказав Митрополит Епіфаній.

    Він закликав розуміти піст не як формальні обмеження, а як шлях до стійкості, терпіння та відновлення духовних сил для здобуття Перемоги.

    Найсвіжіше

    Популярне