Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ зараз у Софії на похоронах Неофіта, але не братиме участі в панахиді

    Предстоятель Автокефальної Православної Церкви України митрополит Київський Епіфаній зараз перебуває в Софії і відвідує Патріарший собор Алєксандра Нєвського. Як пишуть ЗМі він прибув разом із Вселенським Партріархом Варфоломієм.

    Як зображено на світлинах, митрополит Епіфаній стоїть у храмі разом із представниками Православної Охридської Архієпископії, повідомляє Orthodox Times.

    Варто зазначити, що в храмі також присутній єпископ Корсунський Нестор, який представляє РПЦ.  У відповідь на запити болгарських ЗМІ, митрополит Варненсько-Великопреславський Іоанн підкреслив, що «Церква зберігає відокремленість від держави, і в питаннях, що стосуються цих відносин, Церква схильна залишатися стриманою. Особисто мене це стосується. Дійсно, ситуація, пов’язана з Російською православною церквою, є делікатною і вимагає ретельного розгляду.

    Присутньою може бути і особа, статус якої не визначено. І це особа від Православної Церкви України – митрополит Епіфаній, якого ми офіційно не запрошували, але я так розумію, що він буде присутній. І якщо він візьме участь у похоронній службі, це потенційно може викликати стурбованість у багатьох. Потрібна розсудливість».

    За інформацією болгарських ЗМІ, митрополит Епіфаній залишиться на молитві і не братиме участі в панахиді.

    Найсвіжіше

    Популярне