Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Одеса в жалобі: владика УГКЦ Михайло Бубній висловив співчуття постраждалим

    15 березня Одеса знову зазнала ворожого обстрілу з боку Росії. Внаслідок вибухів загинуло 20 осіб, 75 отримали поранення. Серед жертв і постраждалих – місцеві жителі, медики та співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

    Одеський екзарх УГКЦ владика Михайло Бубній висловив співчуття родинам загиблих та постраждалих, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

    «Сьогодні Одеса знову здригнулася від вибухів. Російська Федерація тероризує наш український народ, наше місто. Внаслідок обстрілу є багато загиблих та поранених», — розповів владика Михайло.

    «Від імені нашої Церкви висловлюємо співчуття постраждалим внаслідок цієї російської агресії. Висловлюємо співчуття, особливо тим, хто сьогодні втратив своїх рідних і близьких, друзів та знайомих. Продовжуємо невпинно молитися», — запевнив екзарх.

    Владика Михайло особливо наголосив, наскільки зараз важливо кожному українцю тримати фронт на своєму місці. А Церква, у свою чергу, безперервно продовжує тримати молитовний та гуманітарний фронт: «Кожен на своєму місці тримаймо фронт і молімося! Віримо в перемогу, віримо, що Господь Бог допоможе нашому народові вистояти проти російської агресії і шантажу!».

    Сьогодні, 16 березня, в Одесі оголошено день жалоби. Владика Михайло Бубній закликав усе духовенство, монашество і вірних Одеського екзархату УГКЦ долучитися до молитви за упокій душ загиблих та молитви за зцілення поранених.

    Голова Одеської ОВА Кіпер повідомив, що у лікарнях залишаються 40 осіб, які постраждали внаслідок атаки. З них дев’ять осіб – у важкому стані.

    “Сьогодні в місті та області оголошено жалобу за 20 загиблими внаслідок наймасовішого за кількістю жертв російського теракту в Одесі. Ще раз висловлюю щирі співчуття родинам загиблих”, – зазначив Кіпер.

    Найсвіжіше

    Популярне