Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    У Німеччині оцифрують дві перші у світі друковані Біблії

    Дві з перших Біблій, надрукованих Йоганнесом Гутенбергом, винахідником друкарського верстата, будуть оцифровані в музеї, присвяченому йому в німецькому місті Майнц.

    «Ми несемо відповідальність за збереження спадщини Гутенберга для майбутніх поколінь», — сказав Ульф Зельтер, директор музейної установи, повідомляє Deutsche Presse-Agentur (Німецьке агентство преси), яке цитує Yahoo.

    Біблії, які планується оцифрувати, були надруковані приблизно в 1455 році і мають лише 42 рядки на сторінці. Представники установи повідомили, що під час процесу оцифрування будуть вжиті заходи безпеки, щоб уникнути пошкоджень.

    Після завершення процесу сканування дані будуть доступні на онлайн-порталі Університету Йоганна Гутенберга. Водночас представники музейної установи повідомили, що остаточна цифрова версія Біблії матиме функцію розпізнавання тексту, що полегшить можливі дослідження.

    Нагадаємо, очільниця МЗС Німеччини прокоментувала заяву Папи. Також Вселенський патріарх висловив стурбованість війною в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне