Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Четверо пропагандистів «медійного блоку» УПЦ (МП) взяті під варту за антидержавну діяльність

    Суд арештував чотирьох учасників викритої злочинної організації “медійного блоку” УПЦ (в єдності з МП), який працював на російську ФСБ і поширював релігійну ворожнечу. Один з них був правою рукою організатора та відповідав за редакційну політику цього блоку. Два інші редагували й погоджували публікації, а четвертий писав статті на задані теми.

    Про це повідомляє пресслужба Київської обласної прокуратури.

    Серед затриманих, яким обрали запобіжний захід тримання під вартою – один із очільників столичного храму УПЦ МП, який був агентом російської спецслужби. За даними Української Правди це священник Сергій Чертилін. Він давав вказівки авторам публікацій, визначав вектор подачі інформації та контролював контент.

    Ця група масово продукувала та поширювала прокремлівські наративи й провокативні повідомлення, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні та розпалювати релігійну ворожнечу.

    Загалом у справі фігурує 14 учасників угруповання. Іншим 10, які перебувають за межами країни, вже оголошено про підозру та оголошено їх у розшук. Їм заочно оберуть запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

    Нагадаємо, раніше правоохоронці викрили та нейтралізували злочинну організацію так званого медійного блоку УПЦ (МП), яка розпалювала релігійну ворожнечу. Як повідомили в СБУ координатором мережі був клірик УПЦ (МП)

    Зловмисники масово продукували та “розганяли” прокремлівські наративи та провокативні повідомлення, які повинні були дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію та розпалювати релігійну ненависть в Україні. Йшлося про 14 учасників угруповання, з яких чотирьох ключових фігурантів затримали.

    Найсвіжіше

    Популярне