Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Відійшов у вічність Патріарх Болгарський Неофіт

    Вчора, 13 березня, ввечері, після тривалої хвороби на 79 році життя помер Святіший Патріарх Болгарський і Митрополит Софійський Неофіт.

    «Боголюбиві брати і сестри, 13.03. 2024 року після тривалої хвороби у Військово-медичній академії (ВМА-Софія) о 22:22 внаслідок поліорганної недостатності спочив у Господі Святіший Патріарх Болгарський і Митрополит Софійський Неофіт, першосвятитель нашої рідної Святої Православної Церкви, який є гідним продовжувачем праці своїх видатних попередників у нашій новітній церковній історії – Блаженнішого Патріарха Болгарського Максима, його духовного наставника, та приснопамʼятного Патріарха Болгарського Кирила, — повідомляють на сайті БПЦ.

    — Закликаємо православних християн разом зі святою Православною Церквою вознести свою щиру молитву до Всемилостивого Бога, щоб упокоїв душу нашого дорогого Патріарха в Царстві Божому – в оселях праведних і поставив його в число обраних праворуч, де з небесними воїнствами він співатиме у вічності голосом милим Богові».

    Сьогодні тіло Патріарха Болгарського Неофіта буде в церкві Св. Марини в Софії, про що повідомив митрополит Варненський і Великопреславський Іоанн.

    Він закликав вірян приходити до храму і молитися за Патріарха.

    «Вчора Його Святість пішов до Господа. Ця сумна новина сколихнула Болгарську Православну Церкву. Його Святість залишив незабутній слід у новітній історії нашої Церкви. Він був скромною людиною, надзвичайно терплячим і спокійним. Він також був винятковим співаком; можна було впізнати його голос серед тисяч. Пісні, які він співав, є скарбницею церковної музики», – підкреслив митрополит Іоанн.

    Найсвіжіше

    Популярне