Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх: Давні Патріархати Сходу є бастіонами цінностей і традицій

    Вступним словом Вселенського Патріарха Варфоломія відкрилася 4-та Міжнародна конференція з релігійної дипломатії в Афінах.

    Про це повідомляє Ортодокс Таймс. 

    “Чотири стародавні патріархати Сходу є бастіонами цінностей і традицій”, – сказав він. “Очевидно, що співіснувати з іншими традиціями та релігіями було непросто через зростання релігійного фундаменталізму”, – додав Патріарх.

    Він висловив занепокоєння: “Який обов’язок світового православ’я після проникнення Російської Церкви на території Александрійського Патріархату?”

    Заступник міністра закордонних справ Греції Георгіос Коцірас підкреслив: “Вплив патріархатів поширюється на весь регіон. Ініціативи, вжиті грецькою державою, не є новими починаннями, а скоріше продовженням давніх зусиль”.

    Єпископ Феспійський Павло передав послання: “Патріархати на Близькому Сході знаходяться в центрі багатьох проблем. Конфлікт Ізраїлю з палестинцями є справжнім викликом для Церков”.

    Професор Кеноургіос сказав: “Православ’я на Близькому Сході стикається з викликами. Проте воно підтримує цінність релігійної свободи, яка присутня через гуманітарні ініціативи, освіту та культуру”.

    Найсвіжіше

    Популярне