П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Священники УПЦ (МП) із окупованих територіх заспівали пісню: “Нам нужна одна победа”

    Група мелітопольських священиків УПЦ (МП)взяла участь у пропагандистському проекті Тимура Ведернікова “Музика разом. Пісні великої країни”, що фінансується путінським фондом культурних ініціатив.

    На це звернув увагу Олексій Лебєдєв.

    У черговому кліпі проекту, розміщеному 12 березня на однойменному каналі в YouTube, українські колаборанти з “нових територій Росії”, окупованих ЗС РФ після 24.02.2022 р., серед яких були і священики виконали пісню “Нам нужна одна победа”.

    Цікаво, що проект “Музика разом”, за який Т. Ведерніков у 2023 році отримав премію “Імперська культура” імені Едуарда Володіна, є аналогом міжнародного проекту “Playing for change”, що народився у США у 2004 році. Однак, на відміну від оригінального проекту, російський аналог використовується для пропаганди імперських ідей та підтримки російської агресії проти України.

    Участь мелітопольських священиків УПЦ (МП) у цьому проекті є яскравим прикладом співпраці представників цієї релігійної організації з окупантами та їхньої причетності до поширення антиукраїнської пропаганди. Такі дії підривають авторитет УПЦ (МП) та розпалюють міжконфесійну ворожнечу в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне