Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник ПЦУ дав поради тим вірянам УПЦ (МП), які ще вагаються із об’єднанням

    Настоятель Свято-Покровського храму ПЦУ в Сараті отець Владислав Шіман розповів про майбутні плани своєї парафії. Раніше на території церкви з’явився державний прапор України за його ініціативою.

    Як пояснив священник в інтерв’ю bessarabiainform.com, він побачив таку практику в інших православних країнах і вирішив запровадити її в Сараті як данину патріотизму.

    Окрім того, громада планує продовжувати активну благодійну діяльність для підтримки Збройних Сил України. Минулого року вдалося зібрати понад 300 тисяч гривень на потреби ЗСУ, зокрема на придбання дронів та антидронової зброї.

    Отець Владислав наголосив на патріотичності своїх парафіян, які активно долучаються до любих проєктів на підтримку українства. Зокрема, минулоріч вони самотужки зібрали кошти на закупівлю церковних богослужбових книг українською мовою після переходу громади на українську мову під час богослужінь.

    «Парафіяни, які відвідують Свято-Покровський храм, настільки патріотичні, що навіть мені є чому в них повчитися. Будь-яке звернення про допомогу, щоб було більше українства, знаходить серед них підтримку», – наголошує священник.

    Наразі серед православних віруючих півдня Одещини є чимало людей, які ще вагаються, переходити їм до Православної церкви України чи ні. Таким людям Владислав Шіман дав наступні поради.

    «Немає таких розумних слів, аби привернути віруючу непробивну людину до Православної церкви України, але вони повинні розрізняти насіння від бадилля, не жити чужим розумом, а власним. Ще я б запитав, чому так сталося, що в 2014-2015 рр. деякі священники навіть не ховали загиблих воїнів. Що зараз змінилося для цих представників церкви?

    Також я хотів, щоб кожна людина спитала себе: на кому лежить провина за цю широкомасштабну війну в Україні? Можливо, не все було зроблено для цього, а церковники не так себе вели? Адже ми всі знаємо, що церква часто приймала участь в політичних іграх.

    З власних спостережень маю констатувати: зло не може приводити до добра. Коли говорять погано про ПЦУ та інші конфесії, нехай люди замисляться, куди вони ходять на служби», – звернувся до вірян наш співрозмовник.

    Нагадаємо, митрополит ПЦУ взяв участь в обговоренні теми сімейних цінностей. Крім цього чергова громада на Житомирщині приєдналася до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне