Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Сутички біля храму: на Волині стався конфлікт між прихильниками УПЦ (МП) та ПЦУ

    У місті Камінь-Каширський Волинської області біля храму Різдва Пресвятої Богородиці стався конфлікт між прихильниками УПЦ (МП) і ПЦУ, на місці працює поліція.

    Про це повідомляють Суспільне та Укрінформ.

    “Зранку, 12 березня, біля храму Різдва Пресвятої Богородиці у Камені-Каширському на Волині зібралися місцеві жителі. Люди намагаються потрапити до храму, але їх не пускають прихильники УПЦ (МП)”, – йдеться в публікації.

    За словами заступника начальника місцевого підрозділу поліції Олександра Ольшевського, біля храму зібралися орієнтовно 300 осіб.

    Зазначається, що між людьми виникають конфлікти і штовханина.

    Настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці розповів, що місцева релігійна громада пів року тому ухвалила рішення про офіційний перехід до ПЦУ. Але прихильники УПЦ (МП) весь цей час не залишають храм і нікого не пускають на його територію.

    Представники релігійної громади ПЦУ 12 березня вирушили до районної адміністрації. Вони нарікають на бездіяльність місцевої влади у цій ситуації.

    Місцеві жителі звернулися до міського голови Каменя-Каширського Віктора Пася із запитом про забезпечення доступу релігійної громади ПЦУ до майна храму Різдва Пресвятої Богородиці. Але посадовець заявив, що допомогти вірянам потрапити у церкву мають правоохоронні органи.

    Заступниця голови РВА Юлія Подерня-Масюк сказала представникам релігійної громади, що конфлікт вони мають вирішити мирним шляхом.

    Найсвіжіше

    Популярне