Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    ВРЦіРО виступила з рішучим зверненням: ніхто і ніколи не примусить наш народ капітулювати

    Україна, яка зараз переживає найважчі випробування своєї історії, отримала підтримку від членів Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. У зверненні, оприлюдненому сьогодні, 10 березня 2024 року, група духовних лідерів висловила непохитне ставлення до захисту свободи та гідності України.

    За словами представників Ради, український народ веде боротьбу не лише за своє майбутнє, а й за ідеали вільного світу. Вони підкреслили, що жодна сила не змусить український народ капітулювати перед агресією.

    “Україна стікає кров’ю, але стоїть за Правду, за право бути самою собою. Стоїть мужньо і непереборно. І якби вона капітулювала, то  Європа, можливо увесь світ відразу відчули би це. Відчули би і здригнулися. Бо – це повторення злочинів Бучі й Ірпеня, це подальші руйнування міст і сіл, причому майже напевно – не лише українських, це діти, які назавжди залишилися дітьми, це ще десятки й сотні закатованих священників, які проповідують Божі заповіді, а не «Русскій мір», це торжество зла на цілій планеті”, – зазначили церковники.

    У ВРЦіРО відзначили, що капітуляція була б не лише піддаванням ворогові, але й підривом фундаментальних цінностей, на яких ґрунтується справедливість та свобода.

    “Тому ми благословляємо і благословлятимемо наших вірних на захист своєї країни, молитимемося за Перемогу над ворогом і справедливий мир, простягатимемо руку всім людям доброї волі, які підтримують Україну в цей вирішальний час. Ми віримо і знаємо, що ніколи не залишимося у цьому наодинці”, – підсумували у заяві ВРЦіРО.

    Найсвіжіше

    Популярне