Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Франциск проведе Великий Четвер у жіночій в’язниці

    28 березня 2024 року Папа Франциск відвідає жіноче відділення тюремного комплексу «Ребіббія» у Римі, де відслужить Месу Вечері Господньої, а також матиме зустріч із ув’язненими та співробітниками в’язниці.

    Про це офіційно повідомила Апостольська Префектура, передає CREDO.

    Понтифіка очікують о 16:00 у в’язниці, розташованій на північний схід від Риму, де він служитиме Месу у закритому форматі — без прямої трансляції.

    Вранці Папа відслужить Месу в соборі Святого Петра у Ватикані. З початку свого понтифікату Папа дотримується традиції відправляти Месу Вечері Господньої для людей, що перебувають на маргінесі суспільства.

    У 2015 році він вже відвідав в’язницю «Ребіббія» у Великий Четвер і омив ноги кільком тамтешнім ув’язненим, серед яких був транссексуал.

    2017 року Папа омивав ноги в’язням у тюрмі для мафіозі — ця зустріч була суворо конфіденційною з огляду на питання безпеки.

    Торік понтифік святкував Великий Четвер з вихованцям римської в’язниці для неповнолітніх.

    Виключенням з цієї особистої традиції Папи були два «коронавірусні» роки. У Великий Четвер 2020 року Папа виголосив проповідь на підтримку в’язнів «Ребібії», де саме спалахнув бунт. У 2021 році він відслужив Месу Вечері Господньої у приватному помешканні кардинала Беччу, відставку якого прийняв за кілька місяців до того (у грудні 2023 року Беччу засудили за фінансові злочини).

    У 2016 році Папа звернувся до Конгрегації Божого Культу і Дисципліни Таїнств з проханням роз’яснити обряд обмивання ніг, який до того часу був зарезервований для чоловіків — хоча у багатьох місцях цієї практики вже не дотримувалися. Папа Франциск, що сам порушив це правило, вирішив дозволити омивання ніг усім членам «люду Божого», незалежно від їхньої статі.

    Найсвіжіше

    Популярне