П’ятниця, 10 Травня, 2024
Бiльше

    Експерт закликав владу рішуче заборонити Церкву з центром в Росії

    Експерт Олексій Копитко висловив підтримку закону про заборону Церкви з центром в країні агресорці, але висловив сумнів у щирості цих дій влади.

    “Усунення будь-яких мереж впливу, які ведуть підривну роботу проти України, можна лише вітати. Проблема в тому, що ця діяльність виглядає м’яко кажучи… половинчастою та нещирою”, – зазначив він у Телеграм-каналі.

    Як приклад Копитко навів незаконної «колиски» російських священиків в історичному центрі Києва, незважаючи на рішення суду півроку тому.

    Експерт заявив, що зволікання Міністерства юстиції можуть підірвати довіру до дій влади щодо деокупації церкви та призвести до ексцесів серед радикально налаштованих громадян.

    “Пробуксування Мін’юсту може принести величезні проблеми. Не варто пояснювати, наскільки радикалізованими є люди проти РФ. Якийсь новий злочин Росії на тлі бездіяльності відповідальних осіб може спровокувати людей на акт свавілля. І тоді Україна як країна виглядатиме жахливо”, – наголосив він.

    Олексій Копитко закликав владу “рішуче виконати рішення суду в даному питанні”.

    “Навпаки – рішучі дії влади у правовому полі всім продемонструють: Україна не переслідує релігійні переконання. Україна проти беззаконня, яке чиниться підконтрольними країні-агресору силами”, – підсумував Копитко.

    Найсвіжіше

    Популярне