Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    Росія катує християн: у США запустили проєкт про переслідування християн російськими окупантами

    У Сполучених Штатах Америки започаткували проєкт «Росія катує християн», що розповідає про катування та вбивства українських християн на тимчасово окупованих територіях за їхню віру.

    «Росіяни використовують релігію як зброю. Вони ведуть з України священну війну, російсько-православний джихад. Протестанти стають мішенню непропорційно. Американські місіонери десятиліттями приїздили в Україну. У результаті протестанти становлять близько 4% населення України. Однак вони складають більше третини задокументованих випадків російського переслідування. Щонайменше 26 християнських лідерів були вбиті за свою віру», – повідомлять автори проєкту.

    За словами журналіста Джейсона Смарта, задача проєкту – максимально поширити інформацію про російські злочини, особливо серед американського істеблішменту.

    «Євангелічні протестанти, тісно пов’язані з Республіканською партією, зазвичай є затятими прихильниками Трампа і не цікавляться Україною. Опитування показують, що американські республіканці, які не підтримують Україну, змінюють свою думку та підтримують Україну на 58%, як тільки дізнаються про переслідування християн», – зазначає журналіст.

    Їхній веб-сайт: https://russiatortureschristians.org.

    Найсвіжіше

    Популярне