Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополита УПЦ (МП) судитимуть за пособництво державі-агресору

    Прокурори Чернігівської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно митрополита однієї з єпархій УПЦ (в єдності з МП) за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

    Про це повідомила пресслужба Чернігівської обласної прокуратури.

    За даними слідства, 30 вересня 2022 року священнослужитель в якості запрошеного гостя відвідав «урочисте засідання», яке проводилося в кремлівській залі в Москві, на якому відбулося підписання «угод» про приєднання Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України до рф.

    Очевидно, йдеться про підсанкційного митрополита Луганської єпархії УПЦ (МП) Пантелеймона (Василя Поворознюка), який співпрацював з російськими загарбниками у тимчасово захопленому місті.

    Своєю присутністю на «заході» він фактично підтримав незаконне приєднання окупованих територій України до російської федерації. Обвинувачений спонукав своїм прикладом вірян єпархії також надати підтримку незаконним рішенням та діям держави-агресора.

    Досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом Управління СБУ в Чернігівській області.

    Указом президента України від 11 грудня 2022 року стосовно митрополита УПЦ (МП) запроваджено персональні спеціальні економічні та інші санкції.

    Як відомо, Служба безпеки зібрала доказову базу на підсанкційного митрополита Луганської єпархії УПЦ (МП) Пантелеймона (Василя Поворознюка), який співпрацює з російськими загарбниками у тимчасово захопленому місті.

    За даними слідства, у вересні 2022 року клірик прибув до кремля для участі у церемонії так званого «приєднання» тимчасово окупованих регіонів України до складу рф.

    Читайте також: колаборанти з УПЦ: чому РНБО наклала санкції на посадовців церковної системи.

    Найсвіжіше

    Популярне