Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Кров українців – на руках усіх тих, хто віддає та виконує накази, служить тиранії, в тому числі на руках Моспатріарха, – Предстоятель ПЦУ

    Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній із болем та обуренням відреагував на нові злочинні обстріли мирного населення Одеси російськими військами, внаслідок яких загинуло п’ятеро дітей та їхні рідні.

    У своєму дописі у Facebook він назвав імена загиблих невинних дітей – 4-місячного Тимофія, 7-місячної Лізи, 3-річного Марка, 8-річної Злати та Сергійка, якому не виповнилося й 10 років. “Їхня кров – на руках усіх тих, хто віддає накази російському війську і виконує їх, на руках тих, хто далі служить тиранії та виправдовує її”, – наголосив Митрополит.

    “Російська імперія зла щодня продовжує знищувати українців. Кожен новий обстріл, вибух, завдання ран і вбивство – примножують провину кремлівської осатанілої тиранії, а у наших серцях відгукуються болем і гнівом.
    Однак серед усіх цих трагічних повідомлень, які щодня краять наші серця, звістка про російське звірство проти мирних одеситів, про загибель від удару російської зброї пʼятьох дітей, їхніх рідних і близьких – не зворушить у особливий спосіб лише камʼяне серце.
    4-місячний Тимофій, 7-місячна Ліза, 3-річний Марк, 8-річна Злата та Сергійчик, якому в липні мало виповнитися 10 років. Ці імена додано до числа понад півтисячі українських дітей, чиє життя вже обірвала зла воля російських загарбників.
    Їхня кров – на руках усіх тих, хто віддає російському війську накази і виконує їх, на руках тих, хто далі служить тиранії та виправдовує її. В тому числі на руках очільника Моспатріархату Гундяєва і його поплічників, які плекають ідеологію «русского міра» і вважають цю диявольську війну – «священною».
    Як язичники минулого в жертву ідолу імперії ви приносите українських дітей, проливаєте їхню кров. За цей страшний гріх перед Богом та людьми нехай усі біблійні кари, визначені дияволу і слугам його, впадуть на вас!
    А всім невинним, хто загинув від рук цих слуг сатани – вічна памʼять і Царство Небесне! Нехай Господь упокоїть їхні душі зі святими, а рідним і близьким дасть силу перенести біль трагічної втрати. Наші молитви та співчуття – з вами”, – написав Митрополит.

    Найсвіжіше

    Популярне