Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Єрарх ПЦУ: рішення Синоду Румунської ПЦ є провокаційним, неканонічним і несе загрозу єдності Вселенського Православ’я

    Рішення Синоду Румунської Православної Церкви, ухвалене 29 лютого 2024 року, викликає бурхливі обговорення в православному світі. Відповідно до цього рішення, Румунська Церква намагається розширити свої впливи на Україну, підтримуючи створення відокремленої релігійної структури під назвою “Румунська Православна Церква в Україні”.

    Такий крок, за словами єпископа ПЦУ Віктора (Бедя), рішення Румунського Синоду є не лише провокаційним, але й неканонічним, і загрожує єдності Вселенського Православ’я.

    В умовах російсько-української війни  з 2014 по 2024 роки, таке рішення Румунської Церкви вважається недружнім кроком, що може стати на заваді процесу мирного врегулювання та поглибленню розділених стосунків.

    “Прийняття такого зневажливого та провокаційного рішення проти України та Православної Церкви України, зокрема, в умовах російсько-української війни 2014 – 2024 рр., свідчить про великий вплив на політичний загал Румунії (румунську владу) та ієрархію Румунської Православної Церкви структур фсб рф та Московського патріархату, які дестабілізують всіма методами єдність країн Європейського Союзу, членів НАТО та Вселенського Православ’я”, – пише єпископ ПЦУ.

    Відповідно до єпископа слів єпископа Мукачівського і Карпатського, Православної Церкви України, Віктора Бедя, Україна та Православна Церква України не повинні допустити такої провокації, але повинні вжити невідкладних заходів для захисту національної та релігійної безпеки.

    Найсвіжіше

    Популярне