П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    «Є випадки, коли священники УПЦ (МП) відмовляються хоронити Героїв», – священник ПЦУ із Луцька

    Священник Роман Вонсіцький, настоятель храму Великомученика Георгія Побідоносця у селі Кульчин Луцького району розповів, що є випадки, коли священники УПЦ МП відмовляються відспівувати полеглих Героїв.

    Своїми думками священник поділився у телепрограмі «Духовна абетка» на «12 каналі».

    «Таке є такі випадки, зустрічаються і найгірше, що ці випадки не показують їхню істинність віри, а ранять тих людей, які привезли цього воїна, ранять і цим так само б’ють по авторитету всієї церкви, всього християнства, тому що люди не будуть розділяти хто там так зробив. Вони спочатку почують новину, що батюшка не відспівав воїна, потім вже розберуться, що то священник був московського патріархату. Пояснення тут дуже просте – їхня пропаганда говорить, що військові, які зараз там воюють, вони є вбивцями, і вони вбивають, і вони тяжко грішать, і вони не достойні того, щоб їх навіть відспівувати. Це є такі закушені священники, які так дійсно думають. Тому це ще раз прямий приклад показує, що нам потрібно боротися з впливом РПЦ в Україні. пояснень цьому немає абсолютно ніяких. Це деколи його нерозуміння, а деколи бажання спровокувати релігійний конфлікт в його селі», – каже священник.

    «Росії навіть «на руку», що священники московського патріархату, наприклад, не відспівують воїна. Потім того священника люди поб’ють – все, «подивіться, священника побили за віру православну». А побили то ж за то, що він просто не відспівав воїна, але картинка вже є», – додав  Роман Вонсіцький.

    Найсвіжіше

    Популярне