Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    У Бучі відбулась Хресна дорога в пам’ять про жертв війни

    2 березня 2024 року вздовж вулиці Яблунська провели Хресну дорогу в пам’ять про жертв війни, закатованих у Бучі.

    Про це інформує Київська архиєпархія УГКЦ.

    Розпочинаючи молитву, протоєрей УГКЦ Василь Чудійович зауважив, що маршрут Хресної дороги вибраний невипадково. Адже саме тут полягли перші невинно вбиті українці, яких безжалісно розстрілювали та катували. Вони стали жертвами війни лише через те, що були українцями.

    «Наша пам’ять про них має бути вічною. Тому, сьогодні ідучи цією дорогою, пам’ятаємо кожного з них та молимося за їхній вічний упокій у Господньому домі», – наголосив душпастир.

    Відтак віряни пройшли Хресною дорогою, під час якої звучали молитви за закатованих. Зокрема під час молитви згадували перших хлопців, які стали жертвами росіян: Вербового Андрія, Матвійчука Андрія, Дворнікова Андрія, Карпенка Віталія, Туровського Святослава, Прихідька Анатолія, Котенка Валерія, Руденка Дениса.

    Завершилася Хресна дорога в каплиці св. Луки Української Греко-Католицької Церкви, що знаходиться на вул. Яблунська 374. Адміністратор парафії о. Василь Чудійовч висловив слова вдячності усім учасникам молитви, парафіянам, організаторам та місцевій владі за сприяння у проведені Хресної дороги.

    Зазначимо, що по вул. Яблунській в Бучі було вбито понад 100 мирних мешканців, а у всій Бучі за час окупації від рук російського агресора загинуло 509 бучанців, середяких діти.

    Найсвіжіше

    Популярне