Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх: Там, де люди прагнуть миру та справедливості, відчувається присутність Бога

    У річницю свого дня народження Вселенський Патріарх Варфоломій вшанував пам’ять жертв залізничної трагедії в Темпі. Вранці у четвер, 29 лютого 2024 року, після Божественної Літургії в Патріаршому храмі, яку звершив Великий Протосинкел Григорій, Вселенський Патріарх звершив Трисвяте за упокій душ 57 наших співвітчизників, які втратили життя. рік тому в Темпі, Греція.

    Під час Божественної Літургії на Божественній Літургії були присутні ієрархи, духовенство, ченці та черниці, архонти Офікалій Великої Церкви Христової, посол Константінос Кутрас, генеральний консул Греції в Константинополі, лідери грецької діаспори, вірні з Константинополя та численні паломники з-за кордону.

    На завершення, з нагоди дня народження, Вселенський Патріарх висловив свою сердечну вдячність Богові за все, що Він запропонував йому протягом його 84 років життя. Серед іншого він сказав:

    «Це зібрання призначене для нас, окрім моменту поклоніння Всемогутньому Богу та часу роздумів і спогадів. Згадуємо всіх тих, кому ми багатьом завдячуємо в нашому житті, по-друге, після Бога, за те, що живемо і живемо добре. З вдячністю вшановуємо ім’я нашого блаженнішого старця і благодійника митрополита Халкидонського Мелітона, цієї символічної постаті Святої Великої Христової Церкви і християнського світу. Ми не забуваємо відважних братів, дорогоцінних друзів, соратників у нашому церковному служінні, улюблених членів грецької громади в місті Константинополь, де подвиги святих і мучеників демонструють «блискучий звук сурми». ‘

    Завдяки нашому життєвому шляху ми навчилися високо й оптимістично дивитися на людство, вважаючи його «угодниками Бога», наділеними даром свободи, і тими, хто «цілком відданий Богові», як описує Григорій Богослов. , наш шановний попередник серед святих. Там, де у світі панують любов, світло, прощення та примирення, а також дух діалогу та солідарності, де люди прагнуть миру та справедливості, там відчувається присутність Бога. Там буяє божественна благодать, яка сприяє свободі та заохочує до людської співпраці».

     Потім Вселенський Патріарх роздав антидор і прийняв вітання пастви.

    Найсвіжіше

    Популярне