Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх помолився за жертв Темпської трагедії

    У день свого народження Вселенський патріарх Варфоломій вшанував пам’ять жертв трагедії на Темпській залізниці. У четвер, 29 лютого, вранці, після Божественної літургії у чесному Патріаршому храмі Святого Георгія, яку відслужив архімандрит Григорій, патріарх звершив панахиду за упокій душ 57 людей, які загинули рік тому в Темпі, Греція під час катастрофи з потягом.

    У Божественній Літургії взяли участь архієреї Вселенського Престолу, духовенство, Монахи, Архонти Великої Церкви Христової, посол Константінос Кутрас, Генеральний Консул Греції в Константинополі, лідери спільнот, вірні з Константинополя та численні паломники з-за кордону, повідомляє vema.com.au

    На завершення, з нагоди свого дня народження, Його Всесвятість висловив сердечну вдячність Богові за все, що Він допомагав йому протягом 84 років життя. Серед іншого він зазначив: “Нинішнє євхаристійне зібрання є для нас, окрім часу прославлення всемогутнього Бога, ще й часом пам’яті. Тому ми згадуємо всіх тих, кому ми зобов’язані, слідом за Богом, “жити і жити добре”. Ми з вдячністю згадуємо ім’я блаженного старця і мого благодійника митрополита Халкидонського Мелітона, знакової особистості Святої Великої Церкви Христової і християнського світу.
    Ми не забуваємо відважних братів-кірінітів, дорогих друзів, товаришів у нашому церковному служінні, найулюбленіших членів грецької громади в місті Константинополі, де “найяскравіше прославляються подвиги святих і мучеників”. 

    Нагадаємо, Вселенський патріархат офіційно прийняв під омофор священика РПЦ, вигнаного через підтримку України.

    Найсвіжіше

    Популярне