Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній звершив чин похорону професора КПБА Святослава Чокалюка

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 28 лютого звершив у храмі на честь святого першомученика архідиякона Стефана у місті Обухів чин похорону професора Київської православної богословської академії Святослава Чокалюка.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Разом з предстоятелем ПЦУ молилися архієпископ Яготинський Олександр, архієпископ Луганський і Старобільський Лаврентій, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Фастівський Володимир, єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній, єпископ Васильківський Єфрем, ректор, колектив та студенти КПБА, численне духовенство з Київщини та різних куточків України, рідні, близькі та друзі новопреставленого Святослава Чокалюка.

    Після погребіння спочилого на центральному обухівському цвинтарі Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви разом з духовенством на алеї полеглих воїнів звершив молитву за українських військовослужбовців, які поклали свої життя захищаючи Україну.

    Нагадаємо, 26 лютого стало відомо про смерть викладача КПБА Святослава Чокалюка. “Позитивна, чуйна людина із чіткою громадянською позицією, талановитий богослов, лектор, ініціатор багатьох креативних ідей. Під його керівництвом Інститут Церкви і суспільства КПБА реалізував проєкт “Азбука віри” (вийшло понад 300 просвітницьких серій), видрук часопису “Церква і суспільство” (вийшло 5 чисел), провели багато конференцій та зустрічей. Кафедра церковно-практичних дисциплін, якою він керував багато років, завдяки його організаторським здібностям, є однією із провідних кафедр КПБА. Вічна пам’ять та Царство Небесне!”, – написав професор Олександр Саган про спочилого.

    Найсвіжіше

    Популярне