Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Даниїл взяв участь в державному заході штату Нью-Джерсі

    Після отримання запрошення від Губернатора Нью-Джерсі, шановного Філа Мерфі, Архиєпископ Даниїл Української Православної Церкви США (Вселенського патріархату) взяв участь у презентації бюджету штату на 2025 фінансовий рік в Трентоні, Нью-Джерсі. Ця важлива подія підкреслює значення діалогу та співпраці між релігійними та урядовими лідерами у вирішенні потреб громад та формуванні державної політики.

    Як жест, який об’єднує віру та управління, Архієпископ Даниїл подарував Губернатору Нью-Джерсі пам’ятну монету Української Православної Церкви США перед презентацією бюджету на 2025 фінансовий рік штату. Цей символічний обмін підкреслює значення культурної дипломатії та підкреслює роль релігійних лідерів у сприянні міцних зв’язків з урядовими владами, повідомляє сайт УПЦ США.

    Жест Архиєпископа Даниїла слугує матеріальним виразом вдячності за лідерство Губернатора та символом довготривалого зв’язку між українсько-американською спільнотою та штатом Нью-Джерсі.

    У своїй вітальній промові Губернатор Мерфі заявив: “… Мої співгромадяни Нью-Джерсі. Учора ввечері я мав честь приєднатися до Його Високопреосвященства Митрополита Антонія та Його Високопреосвященства Архиєпископа Даниїла Української Православної Церкви Сполучених Штатів Америки, щоб відзначити День Супротиву Окупації Криму та Севастополя, який почався 10 років тому цього місяця. Ми об’єдналися – разом із представниками українсько-американської громади Нью-Джерсі – щоб виявити солідарність з народом України у їхньому триваючому і героїчному бою за свободу.

    Цієї суботи минають два роки з моменту варварського вторгнення Володимира Путіна на Україну. І в п’ятницю я був з Українським Послом в Сполучених Штатах – моєю дуже доброю подругою – Оксаною Маркаровою.

    Більше двох років український народ жертвував усім. Їхніми домівками. Їхніми рідними. Увесь їхній спосіб життя.

    І немає більш яскравого контрасту з їхньою надзвичайною відвагою, ніж бездіяльність Членів Конгресу, які відмовляються ухвалити негайні необхідні гуманітарну та військову допомогу для України. Вони повинні негайно ухвалити це фінансування. І хай буде абсолютно зрозуміло: тут, в Нью-Джерсі, ми стоїмо – і завжди будемо стояти – з Україною. До кінця.

    І я надзвичайно вдячний, що Архиєпископ Даниїл з нами сьогодні. Слава Україні. І нехай Бог буде з вільними людьми України! ”

    Присутність Владики Даниїла на презентації бюджету в Трентоні, Нью-Джерсі відображає широке зобов’язання до громадянської участі та соціальної відповідальності в українсько-американській спільноті та за її межами.

    Запрошення, яке було надано єрарху, підкреслює визнання релігійних лідерів як важливих учасників у процесі управління. Як представники різноманітних вірних спільнот, релігійні лідери привносять унікальні перспективи, цінності та уявлення до обговорень про громадську політику та розвиток спільноти. Їх участь збагачує діалог, сприяє включеності та сприяє кращому розумінню між релігійними та світськими установами.

    Презентація бюджету в Трентоні надала архиєпископові платформу для спілкування з обраними чиновниками, політичними діячами та лідерами спільноти з питань взаємної зацікавленості. Через діалог та співпрацю релігійні та урядові лідери можуть спільно працювати над знаходженням інноваційних рішень для актуальних соціальних, економічних та екологічних викликів, сприяючи загальному добру.

    На завершення, участь Архиєпископа Даниїла у презентації бюджету на 2025 фінансовий рік в Трентоні, Нью-Джерсі, за запрошенням Губернатора, підкреслює важливість міжрелігійного діалогу, громадянської участі та партнерства в управлінні. Беручи участь у таких подіях, релігійні лідери, подібно Архиєпископові Даниїлу, сприяють демократичному процесу, захищають потреби своєї спільноти та сприяють більшому розумінню та співпраці між релігійними та урядовими інститутами.

    Найсвіжіше

    Популярне