Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Зростання ісламського екстремізму в Буркіна-Фасо: 15 християн загинули внаслідок нападу на церкву

    15 християн загинули внаслідок нападу під час церковної служби в Буркіна-Фасо в неділю. Єпископ місцевої єпархії Дорі Жан-П’єр Савадого повідомив, що 12 людей загинули під час нападу, а ще троє померли пізніше в лікарні.

    Озброєні люди відкрили вогонь по церкві в селі Ессакан на північному сході країни під час служби. Вважається, що нападниками були радикальні ісламістські бойовики, повідомляє christianpost.com

    Єпископ Савадого закликав людей молитися за всіх постраждалих.

    Організація “Відкриті двері”, яка захищає переслідуваних християн у всьому світі, заявила, що щонайменше 800 000 людей у Буркіна-Фасо “фактично живуть в облозі бойовиків-ісламістів”.

    Буркіна-Фасо посідає 20 місце у “Списку спостереження” організації “Відкриті двері” країн, де бути християнином найбільш небезпечно.

    Організація заявляє, що з початку своєї роботи в Буркіна-Фасо у 2019 році насильство з боку джихадистів “різко зросло”.

    Джо Ньюхаус, прес-секретар “Відкритих дверей” з питань країн на південь від Сахари, зазначив, що “Буркіна-Фасо завжди була відома своєю релігійною толерантністю та соціальною згуртованістю. Однак зростаюче ісламське повстання загрожує мирному співіснуванню бурκінійців. Християни непропорційно постраждали від зростаючого повстання на півночі країни, оскільки церкви та християнські громади стають мішенями нападів. Водночас мусульмани, які не підтримують екстремістські ісламістські групи, також сильно постраждали”.

    Найсвіжіше

    Популярне