Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній став Почесним доктором Національного авіаційного університету

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 21 лютого 2024 року відвідав Національний авіаційний університет. На урочистому засіданні вченої ради відбулося присвоєння Митрополиту Епіфанію звання «Doctor Honoris Causa», під час якого в. о. ректора навчального закладу, доктор історичних наук, професор Володимир Шульга вручив йому атрибути Почесного доктора Національного авіаційного університету.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    У своєму слові Предстоятель висловив вдячність за довіру і надану честь бути удостоєним цього звання.

    «Приймаю це високе звання з розумінням того, що присвоєне воно не лише мені особисто як Предстоятелю, а загалом усій нашій багатомільйонній помісній Українській Православній Церкві, Церкві українського народу, яка проходить всі труднощі і випробування разом зі своїм народом. Адже ми живемо у справді складний і дуже відповідальний час.

    Добре знаючи нашу об’єктивну історію, всі розуміють, що зараз питання стоїть досить гостро: чи ми будемо, чи ні. Чи ми встоїмо як народ, як нація, як держава чи піддамося ворогу. Не лише вірю, а й твердо знаю: український народ засвідчив, що є духовно сильним і незламним. А тому – ми неодмінно будемо!

    Ми вже разом здолали багато перепон на нашому нелегкому шляху, і я вірю, що в подальшому, крок за кроком, здобудемо ту омріяну для нас, велику українську перемогу. Бо ми йдемо шляхом правди, а де правда, там – Бог, а де Бог – там завжди перемога! Тож з Богом – до Перемоги!», – сказав Митрополит Епіфаній.

    Після завершення урочистого засідання вченої ради Предстоятелю Православної Церкви України провели екскурсію музеєм університету.

    Найсвіжіше

    Популярне