Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Тези Путіна про “дерибан УПЦ МП” в інтерв’ю Карлсону були посилом для республіканців — історик

    Історик та офіцер 3 ОШБр Олександр Алфьоров вважає, що під час інтерв’ю американського журналіста Такера Карлсона та російського президента Владіміра Путіна сторони намагалися переконати консервативних представників Республіканської партії, що в Україні є “гоніння на релігію”.

    В інтерв’ю виданню Liga.net він пояснив це тим, що християнська етика є основою західних цивілізацій, тож тези про “дерибан УПЦ МП” були посилом для “червоних”.

    “Ми можемо бути католиками, лютеранами, православними, євангелістами. Путін звертався до консерваторів-республіканців, які є людьми, правила поведінки яких ґрунтуються на християнській етиці, – сказав Алфьоров. – Погляньте, тут знищують церкву. Карлсон подав це як гоніння на релігію, на християнство. Це така підміна понять. Церква грає одну з найбільш ключових ролей, щоб нас розуміли у світі”.

    У Білому домі згодом наголосили, що вважають такий інформаційний продукт непотрібним. А в Євросоюзі додали, що інтерв’ю лише підтверджує, що союзники повинні продовжувати підтримку нашої країни, констатувавши, що світ уже звик до “параноїдальних виправдань” Кремля. У Києві Путіна після цього вкотре назвали “хворою людиною”, наголосивши, що у воєнного злочинця потрібно брати не інтерв’ю, а показання.

    Найсвіжіше

    Популярне