Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Парафія в місті Обухів приєдналась до ПЦУ

    17 лютого 2024 року відбулися загальні збори релігійної громади Храму на честь Покрови Божої Матері в Обухові, Київської області, які ознаменувалися подією. Громада більшістю голосів ухвалила рішення про вихід з підпорядкування Української православної церкви (в єдності з МП) та приєднання до Православної Церкви України.

    Про це повідомляє Обухів.інфо

    Скликання зборів ініціювала жителька Обухова, яка, незважаючи на погрози, зуміла організувати збір підписів за перехід до ПЦУ. Завдяки її зусиллям та підтримці активістів було зібрано понад 700 підписів, що стало основою для проведення зборів.

    Перед початком голосування жителі Обухова зареєструвалися та отримали картки для голосування. Не обійшлося без дискусій та технічних накладок, але всі питання оперативно вирішувалися.

    Несподіванкою стало оголошення про те, що голосуватимуть лише жителі Обухова, адже, за словами місцевих жителів, у залі були присутні священники та прихожани з сусідніх сіл. Це викликало обурення частини громади.

    Релігійна громада більшістю голосів (177 проти 78) підтримала вихід з підпорядкування УПЦ (МП) та приєднання до ПЦУ. На жаль, настоятель храму протоієрей Максим не підтримав це рішення і залишився в УПЦ (МП).

    Противники об’єднання із ПЦУ демонстративно покинули актову залу. Проте інші питання порядку денного були підтримані одноголосно.

    Збори обрали нового голову релігійної громади, ревізійну комісію та представника для перереєстрації в державних органах.

    На громаду ще чекає складний юридичний процес та призначення нового настоятеля, але перший крок до автокефалії вже зроблено. Це знаменна подія для Обухова, яка свідчить про прагнення українців до духовної незалежності.

    Найсвіжіше

    Популярне