Неділя, 19 Травня, 2024
Бiльше

    Ще дві релігійні громади на Хмельниччині прийняли рішення про об’єднання із ПЦУ

    На Хмельниччині ще дві релігійні громади прийняли рішення про перехід до Православної Церкви України. 16 лютого цього року у двох селах на Теофіпольщині відбулися збори вірян про вихід із УПЦ (МП). Мова йдеться про храм Свято – Троїцької Парафії у селі Малі Жеребки та капличку Свято – Михайлівської Парафії села Михиринці.

    Про це повідомляють у Теофіпольській селищній раді, передає сайт ye.ua

    Зокрема, у селі Михиринці учасники зборів одноголосно проголосували за перехід громади до ПЦУ, а у селі Малі Жеребки – більшістю голосів учасників зборів. Настоятелю храму Свято – Троїцької Парафії села Малі Жеребки Шепетівської Єпархії УПЦ (МП) отцю Олександру Гуменюку було запропоновано перейти разом з релігійною громадою до Православної Церкви України, проте він від пропозиції відмовився.

    На зборах також були присутні Теофіпольський селищний голова Михайло Тененев та благочинний Теофіпольського округу ПЦУ митрофорний протоєрей – отець Василь Крисак, які висловили своє бачення щодо зміни канонічного підпорядкування релігійних громад. До речі, віруючі села Михиринці стали 20 релігійною громадою на Теофіпольщині, яка перейшла до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне