Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Єпископ Команський Михайло про Стрітення: “Господь зустрічається з нами кожного дня”

    15 лютого, в день Свята Стрітення Господнього за старим стилем, у Ставропігії Вселенського Патріархату в Україні – Андріївському храмі Екзарх Вселенського Патріарха єпископ Команський Михаїл звершив Божественну Літургію у співслужінні кліриків ПЦУ архімандрита Іоана Шевченка та ієромонаха Іоана Бондарєва.


    Під час богослужіння були піднесені заупокійні прохання до Бога за полеглих воїнів ЗСУ та мирних жителів, вбитих загарбниками. Також окремо помолились за українське військо і справедливий мир в Україні.

    У проповіді на Стрітення Господнє єпископ Команський Михаїл підкреслив, що це свято не просто про подію, коли немовля Спасителя принесли до храму, але й про прообраз зустрічі кожної душі з Богом.

    “Ми з вами святкуємо прообраз зустрічі кожної душі із Богом. І по суті свято Стрітення ми з вами можемо святкувати щодня. Адже ми зустрічаємо Бога в кожній людині, яку ми зустрічаємо кожного дня.”, – сказав владика Михаїл.

    Він закликав віруючих задуматися, як зустрічі з Богом відображаються на їхньому житті, чи стають вони кращими, чеснішими, добрішими християнами.

    “Господь, коли зустрічається з людиною, не намагається її вразити, не намагається її полонити чи до чогось примусити. Господь, коли зустрічається з людиною, можна сказати, споглядає ніжно на цю душу, яка має свобідну волю, дає всі засоби для того, щоб людина вдосконалювалась, щоб реалізовувала те, що було про неї задумане. Але знову ж таки, завжди кожна зустріч огорнута, просякнута любов’ю”, – підкреслив єпископ Команський.

    Архієрей Вселенського Патріархату також нагадав, що навіть у важкі часи Господь завжди поруч, любить нас і чекає, щоб ми до Нього звернулися.

    “Пам’ятаємо, навіть коли трапляються неприємності в нашому житті, коли трапляються важкі ситуації, пам’ятаємо завжди, що Господь любить нас, огортає нас, ніколи не проганяє нас від себе і тільки чекає, щоб ми до Нього звернулися, щоб ми стали кращими, щоб ми стали дійсно християнами по суті, а не по зовнішній ознаці”, – закликав владика Михаїл.

    Найсвіжіше

    Популярне