Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    Адвокат Лебедя подав позов проти нового намісника Києво-Печерської лаври

    Адвокат колишнього намісника Києво-Печерської лаври митрополита УПЦ (що в єдності з МП) Павла Микита Чекман подав до суду на нового намісника лаври єпископа ПЦУ Авраамія.

    Про це Чекман повідомив в Телеграм, передає Главком.

    На думку авдоката, єпископ винуватий у розпалюванні релігійної ворожнечі.

    “Відповідальність у цьому випадку передбачено ч. 1 ст. 161 КК України, а саме: Умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, інвалідності, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками”, – йдеться у повідомленні.

    Чекман також зазначив, що кримінальне правопорушення на його думку, було здійснене архимандритом Авраамієм 4 лютого 2024 року у репортажі під назвою: «Без Онуфрія та Паші Мерседеса. Чи стала Лавра українською після вигнання «русского мира»».

    Зокрема, в цьому репортажі міститься інтерв’ю архимандрита Авраамія («єпископа Бориспільського ПЦУ») Лотиша Михайла Михайловича, «намісника Свято-Успенської Києво-Печерської лаври». У якому він, нібито, звинуватив представників Свято-Успенської Києво-Печерської лаври чоловічого монастиря у колабораційній діяльності.

    «Вважаємо, що у висловлюваннях Лотиша наявні ознаки вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 161 КК України, а саме умисні дії, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями», – йдеться у повідмоленні.

    Митрополит Авраамій уже відреагував на позов. «Отримав поки що не офіційно сьогодні від доброзичливців подібне повідомлення. Якщо не фейк – значить має бути юридична баталія і нове, абсолютне барвисте фіаско заявників, що захищають вже засуджених і тих , хто ще чекають вироків суду, обвинуваченим або в державній зраді, або в заохоченні агресії та агресорів, або прямо виправдовують чи не визнають самого факту військового нападу проти України. Вишенькою на цьому невротичному тортику виявився подавець скарг адвокат обвинуваченого митрополита Павла (Лебідя) Чекман Микита», – написав він у Facebook.

    Найсвіжіше

    Популярне