Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Милосердя і допомога нужденним на 700 тис. доларів: звіт про діяльність Архієпископії Яс

    Архієпископія Яс Румунської Православної Церкви, натхненна проєктом, започаткованим Патріархом Даниїлом у 1998 році, веде активну діяльність з надання безкоштовної медичної допомоги нужденним. Згідно з прес-релізом про діяльність єпархії за 2023 рік, на цю шляхетну мету було виділено понад 3,4 мільйона лей (736 тис. доларів).

    Загалом, єпархія інвестувала понад 40 мільйонів лей у різні благодійні проекти протягом минулого року, повідомляє сайт Румунської Церкви.

    Безкоштовні медичні послуги надавалися через Медичний фонд “Providența”, а також через медичні пункти на території монастирів Агапія, Варатек та Палтін. Допомоги отримали понад 6600 людей.

    Крім того, понад 66 000 пацієнтів скористалися різними медичними послугами в рамках Шпиталю та Поліклініки “Providența” за договором з Національною касою медичного страхування Яс та за часткової оплати з боку пацієнтів.

    Архієпископія Яс також веде активну роботу з подолання проблем залежності. Департамент консультування та лікування людей з залежністю проводив профілактичні заходи в школах та ліцеях, організовував індивідуальні та групові консультації, а також курси підвищення кваліфікації.

    У Центрі православної реабілітації від залежностей “Святого Василя Великого” в Татараші були проведені роботи з укріплення та обладнання, а в Ботошані та П’ятра Нямц були засновані два нових центри реабілітації.

    Цього року Архієпископія Яс планує призначити в кожному благочинні відповідального за лікування залежностей священика, який буде працювати під керівництвом фахівця з Центру єпархії.

    Дані про діяльність єпархії за 2023 рік були проаналізовані та схвалені на щорічному засіданні Єпархіального зібрання під головуванням митрополита Теофана. На рівні Румунської Патріархії 2024 рік проголошено “Роком пастирської опіки та догляду за хворими” та “Роком пам’яті всіх святих безсрібників”.

    Найсвіжіше

    Популярне