Середа, 15 Травня, 2024
Бiльше

    Патріарх Феодор II відвідав Нігерію: зустріч з представниками влади, обіцянка підтримки та відвідини грецького посольства

    У вівторок, 6 лютого 2024 року, напередодні свята Святого Парфенія, єпископа Лампсакського, патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор II звершив вечірню службу для невеликої православної громади Абуджі, в столиці Нігерії. Після служби він благословив вірян, висловивши слова любові та підтримки.

    Патріарх пообіцяв, що незабаром у громади буде власне місце для богослужінь та священник, який опікуватиметься їхніми духовними та релігійними потребами, повідомляє orthodoxtimes.com

    Вранці патріарха прийняв Умар З. Салісу, представник президента Нігерії, який на той час перебував за кордоном. Салісу від імені президента подякував за його візит, благословення, надані країні, та внесок православної Церкви в Нігерії, який приносить користь не лише православним віруючим, а й усім жителям незалежно від раси, релігії чи національності.

    Він також наголосив на добрих стосунках та співпраці з Грецією та Єгиптом, висловив співчуття щодо смерті митрополита Олександра та запевнив патріарха, що Александрійський патріархат та новий Митрополит отримають повну підтримку держави у всіх напрямках їх діяльності в країні.

    Патріарх Феодор, своєю чергою, висловив радість від того, що вперше відвідав столицю Нігерії та зустрівся з її людьми, відомими своєю добротою та щедрістю. Він, серед іншого, згадав про місіонерську діяльність патріархату та необхідність її розвитку в Нігерії, найнаселенішій та перспективній країні Африки. На зустрічі були присутні повірений у справах єгипетського посольства Хусейн Шукрі, митрополит Гвінейський Георгій, генеральний благочинний отець Яків і посол Джон Шама Шага, який раніше був послом в Афінах.

    Вранці патріарх мав окрему зустріч з Луїзою Леветіс та представником компаній родини Леветіс в Нігерії.

    Напередодні патріарх відвідав посольство Греції, де його тепло зустріли посол Греції Атанасіос Коціоніс, його дружина Іоанна та співробітники посольства. Коціоніс провів для патріарха екскурсію по посольству та коротко розповів про питання, що стосуються грецької громади в країні. Ввечері посол Греції та його дружина влаштували обід на честь Патріарха за присутності нового єгипетського посла.

    Найсвіжіше

    Популярне