Понеділок, 13 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ відвідав Буковину

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 9 лютого 2024 очолив у Чернівцях молебень у кафедральному соборі на честь преподобної Параскеви Сербської.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, архієпископ Кіцманський Онуфрій, архієпископ Кам’янець-Подільський і Новоушицький Герман,  архієпископ Хмельницький і Шепетівський Павло, єпископ Чернівецький і Буковинський Феогност, єпископ Чернігівський і Ніжинський Антоній та місцеве й запрошене духовенство.

    За богослужінням молилися голова Чернівецької обласної військово-цивільної адміністрації Руслан Запаранюк, інші представники місцевої влади та велика кількість вірян.

    Наприкінці відправи Предстоятель звернувся до присутніх зі словом.

    Митрополит Епіфаній засвідчив щиру подяку всім, хто трудився і нині трудиться на славній Буковинській землі. «Адже те, що ми маємо зараз, це плід праці багатьох архієреїв, духовенства і вірних нашої помісної Української Православної Церкви. Бо відроджена Українська Церква діє на Буковині вже більше трьох десятиліть. Щира подяка і повага їм за їхнє служіння», – зазначив Предстоятель.

    Він також привітав преосвященного єпископа Феогноста з відповідальним призначенням на Чернівецьку кафедру, адже колись розділені три єпархії об’єдналися в єдину велику єпархію.

    «Тому на Вас, владико, покладається велика відповідальність бути добрим архіпастирем для духовенства та вірних Буковинської землі. Ви хоча й молодий, але енергійний і маєте певний досвід архієрейського служіння – це важливо. Тож нехай Господь дарує вам сили й наснагу і надалі трудитися, вірно служити інтересам своєї громади», – побажав Митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне