Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Підтримка війни серед вірян РПЦ зростає, — архімандрит Кирило (Говорун)

    Молитва “про Святу Русь” і каральні заходи Російської Православної Церкви (РПЦ) сприяють збільшенню підтримки війни серед вірян, призводячи до масового відступництва від норм православ’я.

    Про це в інтерв’ю телеканалу FREEДОМ заявив архімандрит Кирило (Говорун).

    “Відбувається індоктринація пастви, відбувається налаштування пастви Російської православної церкви на підтримку війни, і це має свій результат. Ми бачимо, що підтримка війни тільки збільшується, кількість не згодних із війною зменшується всередині РПЦ”, — сказав він.

    За його словами, молитва “про святу Русь” сприяє об’єднанню як вірян, так і кліриків РПЦ на підтримку режиму, на підтримку агресії та “священноначалія патріарха Кирила”.

    “Завдяки цій молитві, завдяки каральним заходам, які Російська православна церква застосовує, відбувається, я б сказав, масове відступництво пастви РПЦ від тих норм — моральних, доктринальних норм православ’я, якими ми, як православні, дуже пишаємося, — що ми зберігаємо православ’я. Але, насправді, відбувається масове відступництво від православ’я внаслідок цих дій”, — резюмував архімандрит.

    Моспатріарх Кіріл у вересні 2022 року виголосив молитву “про святу Русь”, у якій є слова про перемогу Росії у війні проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне