Духовество та мирян об’єднаної єпархії просять прибути до храму для зустрічі Блаженнішого Єпіфанія і спільної молитви на 10.30 ранку.

Після спільної молитви та представлення керуючого єпархією у приміщенні обласної філармонії за участі керівництва області, духовенства та мирян об’єднаної Чернівецько-Буковинської єпархії відбудуться збори.

2 лютого Священний Синод ПЦУ об’єднав у Чернівецькій області три паралельні єпархіальні структури УПЦ в одну єпархію.

Синод вирішив об’єднати Чернівецько-Кіцманську єпархію ПЦУ та Чернівецько-Хотинську єпархію ПЦУ з Чернівецькою єпархією ПЦУ в єдину Чернівецьку єпархію ПЦУ.

Таким чином, врахували позицію більшості духовенства Православної Церкви України на Буковині щодо необхідності об’єднання. На вакантну Чернівецьку кафедру був обраний єпископ Феогност (Бодоряк), колишній вікарій Івано-Франківсько-Галицької єпархії, пише МБ.

Преосвященний Герман (Семанчук), який керував Чернівецько-Хотинською єпархією, був обраний архієпископом Кам’янець-Подільським і Новоушицьким.

Синод ухвалив призначити Преосвященного Онуфрія (Хаврука) титулярним архієпископом Кіцманським, настоятелем собору Різдва Христового в місті Чернівці.

У листопаді 2023 року Митрополиту Чернівецький та Буковинський Православної Церкви України Данило залишив свою посаду.