Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Парафія на Волині приєдналася до Православної Церкви України

    В історичному розвитку православних громад України сьогодні відбулася важлива подія – Свято-Покровська парафія села Бронники, Городоцької об’єднаної територіальної громади Рівненського району, приєдналася до Православної Церкви України.

    Це рішення стало результатом загальних зборів парафії, які пройшли згідно з вимогами Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», інформує пресслужба Волинської єпархії ПЦУ.

    Після обговорення, вірянами одноголосно було прийнято рішення змінити підлеглість у канонічних і організаційних питаннях релігійної громади на Українську Православну Церкву (Православну Церкву України), шляхом внесення відповідних змін до Статуту релігійної громади.

    Приєднання Свято-Покровської парафії до ПЦУ є частиною загального процесу релігійної самоідентифікації та незалежності, який триває в Україні вже кілька років.

    Нагадаємо, керівництво України привітало предстоятеля ПЦУ з річницею інтронізації та Днем народження. Також на парафії у Крутах відбулась перша архієрейська служба. Раніше вона долучилась до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне