Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Єрархи Вселенського патріархату взяли участь у Літургії в Софії Київський

    3-го лютого єпископ Команський Михаїл взяв участь у Божественній літургії в день п’ятої річниці інтронізації Предстоятеля ПЦУ та знайдення мощей святителя Рафаїла (Заборовського).

    Богослужіння відбулось у Святій Софії Київській. Серед почесних гостей біля Престолу молились: старець митрополит Халкидонський Еммануїл (Вселенський Патріархат) та єпископ Команський Михаїл, який є Екзархом Вселенського Патріарха в Україні. Ці єрархи представляли на урочистості Вселенського Патріарха Варфоломія, інформує Місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні».

    За богослужінням архімандрита Авраамія (Лотиша), намісника Києво-Печерської було рукоположено у сан єпископа з титулом Бориспільський.

    Слово з привітаннями від імені Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія виголосив старець митрополит Халкидонський Еммануїл. У відповідь Митрополит Київський Епіфаній звернувся до присутніх з подячним словом.

    Також єпископ Михаїл разом з духовенством ПЦУ помолився за мир в Україні та за допомогу Божу під час нашестя чужинців. Після богослужіння єпископ Михаїл спілкувався з єрархами ПЦУ та висловив сподівання на подальше поглиблення співробітництва.

    Завершилася Літургія вшануванням чесних мощей святителя Рафаїла, митрополи Київського.

    Найсвіжіше

    Популярне