Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    «Бог на боці Росії в Україні, каже Путін – але церква розколота», – The Times

    Патріарх Кирил, глава могутньої Російської православної церкви, назвав війну священною битвою проти «сил зла», які намагаються знищити Росію. Він також заявив, що тільки Москва може запобігти появі «антихриста», а російським солдатам, убитим в Україні, будуть прощені всі гріхи.

    Десятки … священиків (РПЦ – ред.), які молилися за мир замість перемоги, були покарані. Поняття миру стає все більш чужим для керівництва Російської православної церкви, суд якої торік визнав пацифізм єрессю, повідомляє Релігія в Україні з посиланням на The Times

    «Я думаю, що настав час поговорити про те, наскільки християнською є сьогодні організація, яка називає себе Російською православною церквою», — сказав Сергій Чапнін, колишній редактор церковного видавництва, який є старшим науковим співробітником Центру православних християнських досліджень у Фордхемському університеті Нью-Йорка.

    На провоєнному мітингу в Москві минулого року Путін сказав, що Росія веде битву за своє виживання проти західного «сатанізму». З початком війни він також посилив те, що він зображує як захист традиційних цінностей Кремлем.

    Критики назвали ентузіазм Путіна та Кирила щодо жорстокої війни Росії як доказ того, що обидва брешуть, коли стверджують, що вірять у Бога. Путін сказав, що його таємно охрестила мати, тому що його батько був комуністом.

    «Немає сумніву, що і Путін, і патріарх Кирил є релігійними людьми, і вони мають певні уявлення про Бога», — сказав Чапнін, релігієзнавець у вигнанні. «Проблема в тому, що вони поклоняються всемогутньому, всевладному, жорстокому богу, який не має жодного відношення до Бога Нового Завіту».

    Найсвіжіше

    Популярне