Середа, 26 Червня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ закликав українців відкрити серця для зустрічі з Богом

    Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній привітав українців зі святом Стрітення Господнього у своєму дописі Facebook.

    “Сердечно вітаю всіх з великим святом Стрітення Господнього! Стрітення – це зустріч. В контексті євангельської події, про яку ні згадуємо, це зустріч Богонемовляти на порозі Єрусалимського храму праведним старцем Симеоном, це символічна зустріч двох епох – старозавітної та новозавітної, це також зустріч людини з Господом, зустріч Месії з людьми, якими Він прийшов спасти, пророче визнання Його Христом-Помазаником», – написав митрополит.

    За його словами, у більшому розумінні Стрітення – це про зустріч кожного з Богом. «Кожен, рано чи пізно, з Ним зустрінеться. Під час земного життя неодноразово кожному дається можливість зустріти Бога, впустити Його в своє серце. “, – згадує він.

    Митрополит Епіфаній наголосив, що для того, “щоб ця зустріч не була страшною, Творець дарував кожному із нас життя, щоб, живучи на землі, ми запропонували успадкувати блаженне життя у вічності”. Він побажав українцям відкрити серця для зустрічі з Богом та отримати духовну силу, яка допоможе подолати випробування.

    Найсвіжіше

    Популярне