Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    У день Трьох Святителів у Мадриді молилися українською

    З нагоди свята Трьох святителів, з благословення митрополита Іспанії і Португалії Віссаріона, Екзарх Вселенського Патріарха в Україні, єпископ Команський Михаїл очолив служіння Божественної літургії українською мовою для української парафії св. рівноап. князя Володимира у Мадриді.

    Про це повідомляє Міся Вселенського Патріархату в Україні. 

    Йому співслужили клірики Митрополії Іспанії і Португалії, настоятель храму о. Ігор Кметик Igor Kmetyk та настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці м. Віяробледо о. Іван Палій Іван Палій.

    Чин Божественної літургії було звершено за новим перекладом з грецької на українську, що був виконаний Ставропігією Вселенського Патріархату в Україні.
    На Літургії молилися українці, які є прихожанами парафії Митрополії Іспанії і Португалії Вселенського Патріархату Sacra Metrópolis Ortodoxa de España y Portugal – Patriarcado Ecuménico

    Архієрей звернувся до вірян зі словом проповіді в якому закликав гуртуватися навколо церкви та з вірою у Бога долати труднощі за прикладом трьох святителів, сповіщаючи Христа своїм життям згідно заклику Ісусу Христа : “Нехай світить світло ваше перед людьми, щоб вони, бачивши ваші добрі діла, прославляли Отця вашого, що небі” (Мт. 5, 16)

    Фото: Світлана Кметик

    Найсвіжіше

    Популярне