Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх висловив співчуття римо-католицькому єпископу у зв’язку з нападом на храм у Константинополі

    Вселенський патріарх Варфоломій оперативно відреагував на нещодавній збройний напад під час недільної католицької меси в католицькій церкві Санта-Марія-Ватирьякос (Büyükdere). Отримавши тривожну звістку, він негайно зв’язався по телефону з римо-католицьким єпископом Массіміліано Палінуро в Константинополі.

    Як повідомляє orthodoxtimes.com, у щирій розмові Вселенський патріарх висловив непохитну підтримку та гарячі співчуття як від себе, так і від імені Матері-Церкви скорботним родинам жертв та всій католицькій спільноті, яка постраждала від трагічного інциденту.

    Висловлюючи впевненість у прагненні влади ретельно розслідувати напад, Вселенський патріарх наголосив на важливості висвітлення цієї події. Крім того, він наголосив на необхідності запобігання тому, щоб страх затьмарив мир і порушив гармонійне співіснування між різними релігійними громадами в країні.

    Турецька влада затримала двох озброєних нападників, які застрелили одну людину в неділю під час служби в католицькій церкві в Константинополі, заявив міністр внутрішніх справ Алі Єрлікая, передають ЗМІ.

    Єрлікая сказав, що напад, який Анкара засудила, стався близько 08:40 за Гринвічем і що один громадянин Туреччини, який став мішенню озброєних нападників, був убитий під час служби.

    Незадовго до цього “Ісламська держава” взяла на себе відповідальність за напад у Telegram, заявивши, що це стало відповіддю на заклик лідерів угруповання атакувати євреїв і християн.

    Президент Таїп Ердоган зателефонував священику церкви, щоб висловити свої співчуття та підтримку, повідомили в його офісі, опублікувавши відео дзвінка.

    Папа Римський Франциск висловив співчуття з приводу нападу після щотижневої молитви Ангел Господній.

    Найсвіжіше

    Популярне