Субота, 25 Травня, 2024
Бiльше

    Упокоївся релігієзнавець Дмитро Степовик

    На 86-му році життя помер відомий український мистецтвознавець та релігієзнавець Дмитро Степовик.

    Про це пише митрополит Української греко-католицької церкви Борис Ґудзяк, повідомляє galinfo.com.ua

    “Дмитро Власович відкрито і прихильно ставився до греко-католиків, хоча відома його чітка православна незалежна релігійна тотожність… Дмитро Власович відійшов спокійно, вимоливши у Бога мирну смерть. Вічна йому пам’ять! Со святими упокой!”, – написав єрарх УГКЦ.

    Дмитро Степовик – український мистецтвознавець родом із Житомирщини. Досліджував сакральне (християнське) образотворче мистецтво Середньовіччя та Нової доби XVII-XVIІІ ст., а саме ікони, фрески, мозаїки, гравюри, книжну мініатюру; зв’язки давнього українського образотворчого мистецтва з мистецтвом країн Заходу; творчість майстрів образотворчого мистецтва українського походження у США, Канаді, Англії, Франції, Німеччині Італії, Болгарії.

    Крім того, Дмитро Степовик – кандидат мистецтвознавства, доктор філософії, доктор мистецтвознавства, доктор богословських наук, професор, академік Академії наук Вищої школи України, член Національної Спілки художників України. Керував відділом образотворчого мистецтва в Інституті мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені Максима Рильського Національної Академії наук України. А також коментував трансляції головних богослужінь на національному радіо та телебаченні.

    “Дмитро Власович – це була справжня жива енциклопедія, інтелектуал і зразковий інтелігент! Людина, яка могла підтримати будь-яку розмову, фахово, на дуже високому рівні! Дмитро Власович був справжнім практикуючим і непохитним християнином, апологетом автокефалії Української православної церкви. Він не словом, а ділом розбудовував Церкву – був вчителем, наставником і викладачем для сотень священнослужителів нашої Церкви”, – пише також Релігієзнавець, речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальову фейсбуці.

    Найсвіжіше

    Популярне