Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    Відбулася зустріч предстоятеля ПЦУ із делегацією старших радників Конгресу США

    До митрополита Епіфанія 25 січня завітала делегація старших радників Конгресу США та американських експертів на чолі з президентом Американської ради зовнішньої політики Германом Пірчнером. У зустрічі, яка відбулася в резиденції предстоятеля автокефальної Української Православної Церкви, також взяв участь заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків митрополит Білоцерківський Євстратій.

    Про це йдеться на сайті ПЦУ.

    Предстоятель ПЦУ розповів гостям про Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир та залученість Православної Церкви України до підтримки наших воїнів – захисників, соціального служіння й гуманітарної діяльності. Також мова йшла про релігійну свободу в нашій державі, долучення релігійних громад до ПЦУ та інші важливі релігійно-суспільні процеси. Митрополит розповів про плідне функціонування Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, що обʼєднує основні релігійні спільноти в нашій державі.

    Окремий наголос був зроблений на репресіях, які російські загарбники чинять на тимчасово окупованих територіях, зокрема і щодо духовенства й вірян нашої Церкви та інших громад.

    Наприкінці зустрічі митрополит Епіфаній відповів на низку запитань та подякував представникам поважної делегації за підтримку, яку народ та уряд Сполучених Штатів Америки уже надав Україні. Окрім того, митрополит Епіфаній наголосив на важливості продовження допомоги, як вагомого чинника для досягнення перемоги над кремлівським агресором, й закликав молитися за Україну.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній також передав медичне обладнання для евакуації поранених воїнів.

    Найсвіжіше

    Популярне