Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній зустрівся з очільником Європейської народної партії

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 23 січня 2024 року у своїй резиденції – Митрополичому домі зустрівся з президентом Європейської народної партії Манфредом Вебером.

    У зустрічі також взяв участь заступник голови УЗЦЗ митрополит Білоцерківський Євстратій, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    На початку спілкування Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви зазначив, що російська війна проти України має різні складові, зокрема й релігійну. Адже країна – агресор постійно прагне використовувати підпорядковану Московській Патріархії церковну структуру в нашій державі, як елемент свого впливу та досягнення своїх злочинних цілей. Тож те що робить Україна на законодавчому рівні, щоби цьому завадити, аж ніяк не порушує свободи віросповідання, а стосується виключно національної безпеки.

    Також Його Блаженство розповів гостям про діяльність Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, яка є успішним майданчиком для спілкування представників практично усього різноманіття релігійних спільнот України та свідченням реальної свободи совісті в нашій державі.

    Окрім того, на зустрічі йшлося про небезпеку вбивчої ідеології «русского міра», яка багато років активно поширювалася в релігійному полі України, про соціальну й гуманітарну діяльність нашої Церкви й відповідну допомогу з боку світового співтовариства, а також про важливість капеланського служіння для підтримки українських воїнів.

    Зі свого боку пан Вебер висловив повагу самовідданим зусиллям, яких докладає український народ у протистоянні агресору та запевнив Митрополита Епіфанія у непорушній підтримці України.

    «Ситуація наразі непроста, але духовно ми бадьорі й переконані, що разом ми переможемо, бо перемога є на боці правди», – підсумував Предстоятель ПЦУ.

    Перед початком зустрічі гості біля Стіни памʼяті вшанувала подвиг полеглих за незалежність українських воїнів, а після зустрічі відвідали Михайлівський Золотоверхий собор.

    Найсвіжіше

    Популярне