Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    У День соборності України президент підписав указ “Про історично населені українцями території РФ”

    У День соборності України президент Володимир Зеленський підписав указ «Про історично населені українцями території Російської Федерації». На сайті офісу президента текст документа ще не опублікували.

    «Ми маємо сьогодні робити кроки не лише для зміцнення соборності України й нашого народу, а й дії задля соборності прав і свобод, правди про українців, правди про нас і правди про нашу історію. Заради цієї мети сьогодні мною підписано указ «Про історично населені українцями території Російської Федерації». Це повернення правди про історичне минуле заради українського майбутнього», – заявив президент під час привітання українців з Днем соборності нашої держави.

    Щороку 22 січня в Україні відзначають День Соборності. Саме цього дня у 1919 році було підписано Акт злуки Української народної республіки та Західно-Української народної республіки. У тексті Акту Злуки йшлося: «Відтепер воєдино зливаються віками відірвані одна від одної частини єдиної України – Західно-Українська Народна Республіка (Галичина, Буковина та Угорська Україна) та Наддніпрянська Велика Україна. Здійснилися споконвічні мрії, якими жили та за які вмирали найкращі сини України. Відтепер є єдина незалежна Українська Народна Республіка».

    Найсвіжіше

    Популярне