Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ почала неперервну молитву за українське військо

    Неперервну молитву за українське військо розпочали парафіяни Української греко-католицької церкви Тернополя.

    Про це  розповів сотрудник Архикатедрального собору, отець Сергій Сенчишин, пише Суспільне.

    За його словами, цілодобову молитву розпочали на прохання військових, які зараз на фронті.

    “Під час різдвяних свят наші єпископи, священники відвідали наших воїнів на передових позиціях. Вони особливо просили про посилену молитву, якої вони потребують. Згідно розпорядження митрополита Василія Семенюка, в нашій Тернопільсько-Зборівській архиєпархії Української греко-католицької церкви розпочалася безперервна молитва за наших воїнів, за їхні родини, також за полеглих воїнів, за перемогу у війні. Є певний графік по парафіях, де буде цілодобова молитва. Починаючи з сьомої ранку до восьмої години, а тоді формат молитви з восьмої години вечора до сьомої години ранку переходить по домівках. Розпочинається від Тернополя, від тернопільських церков наших і далі буде по інших церквах, по парафіях така безперервна молитва”, — говорить отець Сергій Сенчишин.

    Тернополянки, яких кореспонденти Суспільного зустріли біля храму, розповіли, про що просять під час молитви.

    “Молимося, щоби Бог допоміг нашим хлопцям там, бо вони воюють. Щоб вони мали сили, терпіння, щоб у них було все добре. А Матінку Божу, щоб вона накрила їх під свій омофор від того пекельного вогню. Щоб хоронила їх”, — говорить тернополянка Марія.

    “Це буде якось спокійно для себе, душі, свідомості, особистого спокою. Звісно, ніколи не є зайвим помолитися за воїнів і за мир в Україні”, — каже тернополянка Ірина Добривода.

    Розпорядок, за яким парафії безперервно молитимуться за українське військо, можна знайти на сайті Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

    Найсвіжіше

    Популярне