Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    Отримав повістку і став “свідком Єгови”: чоловік вигадав спосіб уникнути мобілізації

    У Хмельницькій області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який отримав повістку та щоб ухилитися від мобілізації почав ходити до церкви “Свідків Єгови”.

    Про це йдеться у вироку Дунаєвецького районного суду Хмельницької області, пише ТСН.

    За даними суду, уродженця Миколаєва визнали придатним до військової служби. 6 травня 2023 року йому намагались вручити повістку для відправлення до військової частини, проте він категорично відмовився.

    На суді чоловік усе підтвердив та додав, що він категорично не хоче служити в армії. Він заявив, що це пов’язано із його релігійними переконаннями.

    “Він усвідомлює, що у зв`язку з широкомасштабною збройною агресією російської федерації проти України на території України оголошено загальну мобілізацію. Проте, він категорично відмовляється від проходження військової служби за мобілізацією та відправлення у військову частину. Він відвідує збори релігійної організації “Релігійний центр Свідків Єгови в Україні”, за релігійними переконаннями категорично відмовляється від призову на військову службу”, – йдеться у матеріалах суду.

    На суді свідок пояснив, що він є прихожанином “Свідків Єгови”. Він зазначив, що підозрюваний від травня 2023 року дійсно почав ходити до їхньої церкви, проте не є прихожанином цієї релігійної організації. 

    Суд визнав чоловіка винним за ст.336 КК України та засудив до 3 років позбавлення волі. Цей вирок можна оскаржити в апеляційному суді.

    Найсвіжіше

    Популярне